Hem | Om klubben | Klubbtidning | Evenemang | Köp & Sälj | Galleri | Teknik | Länkar | Gästbok | In English

 

 

Klubbens egen Morris Minor årsmodell 1961

Grattis alla medlemmar!

Ni är nu delägare av en Morris Minor!!
Klubben har efter styrelsens beslut köpt in vår avlidne hedersmedlem Britta Staf-Forsbergs Morris Minor som hon själv kallade "Elsa". Britta valdes in som ständig hedersmedlem lördagen den 8 september 1990.

Ett antal Morris Minor ägare åkte upp till Föllinge för att träffa Britta tillsammans med en journalist från Länstidningen i Östersund som gjorde ett stort bildreportage om händelsen.

Morris Minorn är en 61a som hon köpte av Bilkompaniet i Östersund den 4 augusti 1961. Den hade då gått som demonstrationsbil hos Bilkompaniet och kostade 9000:- men hon betalade kontant och fick då pruta tusen kronor, så bilen blev hennes för 8000:- Sedan dess har hon använt Morrisen både privat och sedan 1964 sparsamt i tjänsten som distriktssköterska i Föllinge och Hothagen med omnejd. Morrisen var hennes ögonsten som hon körde med ända till sin död i juni 2002. Om hon kunnat så hade hon tagit med sig "Elsa" till den andra sidan, men insåg det omöjliga i detta och testamenterade förköpsrätten till NMMK Jämtland.

Efter många turer hit och dit med den juridiska byrån som handhaft kvarlåtenskapen efter Britta så kunde vi till slut komma överens om priset, 10.000:- får väl anses överkomligt för en dam som endast gått 5500 mil.

Bilen avhämtades i Föllinge en vacker höstdag i oktober 2003. "Elsa" körde för egen maskin upp på biltrailern men bromsarna ville inte vara med så det höll på att gå på tok, men en snabb undanmanöver av vår kassör undveks blessyrer på den mycket välhållna damen. Nu har "Elsa" fått nya bromsar och en ny röd golvmatta Morrisen är nu registrerad på NMMK Jämtland och har en MHRF-försäkring men är för tillfället Obesiktigad, för första gången! sedan den var ny. Morrisen kommer att ställas ut på Ivars Bilmuseum i Hoting tillsammans med information om Nordisk Morris Minor klubb Jämtland och självklart med massa information om "Elsa".

Morrisen är besiktad och genomgången av Ove Ajdén våren 2009, den står nu i varmgarage i Östersund i väntan på nyöppning av Optand Teknikland 2010

Sidan uppdaterad 2009-06-29